آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در گفت و گو با مرکزخبر حوزه، با اشاره به این که اسلام دین خوبیها است و جامعه اسلامی بر اساس دعوت به خوبیها و تحت امربه معروف شناخته میشود، اظهار داشت: در جوامع اسلامی علاوه بر دعوت به خوبیها از رفتن به سوی بدیها نیز تحت عنوان نهی از منکر، ممانعت میشود؛ بنابراین اگر انقلاب اسلامی را با دقت ریشهیابی کنیم، خواهیم دید که بر پایه فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه در زمان رژیم پهلوی مظاهر منکر کاملا مشهود بود، گفت: در چنین فضایی امام خمینی(ره) با همراهی روحانیون و مردم، فریاد سر داد و با پافشاری بر مواضع خود، خواستار زدوده شدن منکرها از فضای جامعه اسلامی شدند.
امام جمعه قم با تاکید بر اینکه فضای جامعه اسلامی همواره باید از ارزشهای اسلامی عطرآگین باشد، گفت: بیش از 32 سال از انقلاب اسلامی ایران میگذرد، نباید از فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر و جاری شدن آن در جامعه غفلت کنیم.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر فریضهای است که در قرآن و روایات بارها بر آن تاکید شده است لذا باید جوامع اسلامی هر روز به این فریضه مقدس دعوت شوند و این امر مختص گروه خاصی نیست، بلکه شامل آحاد افراد جامعه و حتی مسئولان و کارگزاران نیز میشود.
دبیر دوم شورای عالی حوزه، غفلت از اجرای این فریضه را دارای عواقب خطرناکی دانسته و ابراز داشت: تاریخ گواه این مطلب است که هر گاه در جامعهای امر به معروف و نهی از منکر رو به خاموشی نهد، فساد، ظلم، گناه و انواع مفاسد اجتماعی بر آن جامعه حکمفرما میشود.
*دشمن ازرشها را نشانه گرفته است
وی تاکید کرد: در فضای جامعه امروز که دشمنان از هر فرصتی برای تفرقه و توطئه بهره میبرند و ارزشها و باورهای مردم را نشانه گرفتهاند، هر کسی در هر پست و مقامی وظیفه دارد، امر به معروف و نهی از منکر را به مرحله اجرا در آورد.
آیتالله حسینیبوشهری با تاکید بر ضرورت حمایت همگانی از اجرای امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کرد: امروز اجرای این فریضه الهی باید به خواست عمومی همه مردم تبدیل گردد و جامعه با حمایتهای خود اجازه ندهد به آمرین به معروف هتاکی شود.
*فاصله مصوبه تا اجراء!
وی با بیان اینکه اجرای امر به معروف و نهی از منکر باید از سازمانهای دولتی آغاز شود، یادآور شد: در این زمینه مصوبهای هم وجود دارد و نهادهای دولتی، تشکیلاتی به عنوان امرو به معروف و نهی از منکر دارند، اما بین آنچه روی کاغذ در جلسه مطرح میشود، با چیزی که در فضای جامعه اتفاق میافتد، متفاوت است.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: نظام ما دینی و اسلامی است و مسئولین و کارگزاران آن باید اولویت امر به معروف و نهی از منکر را به مراکز اجرایی بدهند؛ به بطوریکه هر مرکز اداری مصداق کامل پیادهسازی این فریضه شود؛ اگر این اتفاق بیفتد جامعه نیز خود به خود اصلاح خواهد شد.
*ابراز تاسف از گستاخی اراذل و اوباش
وی در ادامه سخنان خود با ابراز تاسف از گستاخی اراذل و اوباش و مجروح شدن یک روحانی در اثر امر به معروف و نهی از منکر، اذعان داشت: ضرب و شتم یک روحانی در جامعه اسلامی توسط اراذل اوباش درد آور است؛ مردم و مسئولین باید به گونهای با این اقدامات برخورد کنند که کسی جرأت نکند در مقابل اجرای امر به معروف و نهی از منکر ایستادگی و جسارت کند.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: دستگاه قضایی باید قاطعانه به این امر رسیدگی و با هتاکان به ارزشهای دینی برخورد کند، زیرا اگر رسیدگی قاطع نشود، این خطر به جامعه سرایت و افراد دیگر در معرض جریحهدار شدن قرار میگیرند که در آن صورت دیگر نه از کاخ نشان میماند و نه از کاخ نشینان!
وی همچنین با تاکید بر حفظ حجاب و عفاف، گفت: در یک جامعه مدنی و پایبند به قرآن و اهلبیت(ع) حجاب و عفاف باید حرف اول را بزند و نباید شرایط به گونهای پیش رود که خواست دشمنان باشد.
*خوشبختی بانوان در رعایت حجاب است
آیتالله حسینیبوشهری، خوشبختی بانوان را از رهگذر حفظ حجاب و عفاف دانسته و افزود: بانوان باید با آگاهی از توطئه دشمنان، نسبت به حفظ حجاب و عفاف اهتمام خاصی داشته باشند.